Våren närmar sig

Tycker det har varit helt underbart ute dom senaste dagarna, solen skiner och fåglarna kvittrar. Känns att våren närmar sig med stormsteg.

Tog detta kort från sovrumsfönstret för två dagar sen, solen håller på gå ner.



Tack för en väldigt trevlig kväll igår och god fruksallad, vi får göra om det någon gång Carro och Kim.

Åkte och hälsade på mamma och pappa idag innan jag började jobba och dom bjöd på mackaroner och korv, mums så gott. Ni är så snälla :-)

Nu känns det som de går lite segt med renoveringen igen, blir inte något jobb ikväll och kommer inte bli något imorgon heller, blir däremot hårt arbete under helgen och början på nästa vecka. Eftersom Emil kanske kommer jobba hela helgen så får jag nog göra det mesta själv, det tar längre tid men jag klagar inte för jag tycker det är skoj. Självklart blir de roligare då vi får börja måla och allt grovarbete är gjort. Uppdateringar kommer.

Trevlig kväll och helg om det inte blir någon uppdatering under tiden.

Renovering

Nu har vi börjat, idag vid middagsbordet började vi prata om att göra om i vardagsrummet igen och sagt och gjort så började vi när vi hade tagit bort maten. Eftersom vi inte har någon stans att förvara möblerna vi redan har under tiden så har vi plastat in allt i en stor hög i mitten, lite krångligt men ska nog gå bra. Vi har börjat riva tapeterna, men ivrig som jag är så kan inte jag låta bli att ta bort spacklet samtidigt för att se om de kan bli bra med en vägg i betong, jag tror det kommer bli snyggt tillsammans med tre vita. Tur att vi har en ångmaskin som underlättar att få bort tapeterna och spacklet.

Så här ser det ut på ett ställe där jag fått bort spacklet, vad tror ni...kan de bli bra?





Krya på dig!

Dagen har varit lång idag fast inte på ett dåligt sätt utan jag har bara hunnit göra en massa idag vilket känns skönt, har skickat in flera jobbansökningar och sen har vi städat lägenheten. Efter det åkte vi till skolan där vi fick igen provet vi gjorde i torsdags, Vi klarade det Emil:D
Min biljett ner till Stockholm är också bokad nu, åker den 9 April.

Jag förstår inte vad de är med Emil just nu, han har varit helt tokig och bråkig i flera dagar.

Skickar en krya på dig hälsning till Thessan, hoppas att du blir bättre. Vi tänker på dig!

Saker jag sytt

Eftersom att det går lite segt för mig med min jumpsuite som jag håller på att sy så tänkte jag visa lite andra saker jag sytt istället.






Hyllorna är på plats

Igår fick vi upp våra hyllor i sovrummet, det tog en jäkla tid och det strulade en massa men det vart bra i slutändan i alla fall och det är ju det som räknas. På förmiddagen idag har vi satt upp spegeln och hyllan i klädkammaren så äntligen har jag någon stans där jag ser att blåsa håret :D Så här vart det...



I afton ska vi till Emils mormor och morfar och äta middag, har fått veta att det blir Tacos, Mums

Fixarnas dag

Vad duktig du är :)

Nu sitter jag här igen och funderar om jag ska påbörja min shortsjumpsuite, samtidigt står Emil här framför mig och borrar hål i väggen för att sätta upp nya hyllor, hoppas att det kommer bli bra.

Hörs senare.

Varit frisk ett år nu :D

För några helger sedan ägnade vi sommaren en tanke, längtar så :)

För några veckor sedan ägnade vi sommaren en tänkte, vi längtar så :)

Nu var det helg igen och det känns så skönt, med en förkylning i kroppen så kommer det troligtvis bli en ganska lugnt och skön helg, med varma kläder och kanske någon bra film att se på.

Kom på att det var precis ett år sedan igår sen jag opererades för Ulcerös kolit och det är ju helt otroligt att man kan få må så bra direkt efter en operation, att ens liv kan förändras så snabbt. Att må dåligt i över två år konstant och sedan bara vara bra och så kallad frisk efter en operation, jag är tacksam och glad att jag tog beslutet, men skulle tagit det tidigare.

Våra planer på att göra om i vardagsrummet har skjutits på, vi är inte säkra på att vi ska göra om. vi får se vad vi bestämmer.

Sist men absolut inte minst så önskar jag alla som är in på min blogg att ni tittar in på min kompis emmas blogg, hon ritar så underbart fina målningar, man drömmer bara om att man skulle få hänga dem som tavlor hemma hos sig. Henne hittar ni på http://emmaogren.blogg.se/ Emma du är otroligt duktig.

Trevlig kväll






Skoterkortet :-)

Snart ska det ut och köras :D


Nu har jag kommit hem från att ha gjort skoterprovet som jag varit så nervös för, jag känner mig riktigt nöjd för hade bara 2 fel :) Nu ska det ut och brummas så fort jag fått kortet i min hand.
Men först efter imorgon då jag gjort naturkunskapsprovet kan jag pusta ut på riktigt. Hoppas verkligen att det med kommer gå bra.

I måndags åkte jag och Emil med mina föräldrar till Ikea i Haparanda, det blev lite inköp, bland annat nya hyllor till sovrummet och lampskärmar både till köket och vardagsrummet. Köpte också tyg till en tavla till vardagsrummet och då fick vi även planer på att göra om i vardagsrummet. får se om vi börjar till helgen.

Somewhere over the rainbow

Ikväll har jag varit hos Thessan och sett en film som heter Revolutionnary Road och den var jätte jätte konstig, inte alls något jag rekomenderar. Men sällskapet var trevligt  :-)

När jag sedan kom hem så var reklamen som jag suttit och väntat på hela dagen på tv, äntligen fick jag veta vad låten heter och vem det är som sjunger den. Reklamen handlar om att sjuka barns fantasi inte slutar fungera bara för att deras kropp inte fungerar och det är stiftelsen Min stora dag som har gjort reklamen. Låten som spelas heter Somewhere over the rainbow och det är Israel Kamakawiwo óle som sjunger den

Mamma Mia


Våra liljor som vi köpte förra helgen står sig än.



I fredags var jag och köpte tyget till min jumpsuite som kommer bli mörklila, tyget känns väldigt tunt och svalt så kommer bli bra i värmen. Kommer att komma en bild då jag är färdig med den.
Efter att jag slutat jobba så åkte vi hem och såg en film som jag sett massor av gånger nu men som jag tycker är lika bra varje gång, nämligen Mamma mia. Man blir så lycklig och glad av att se den.

Igår lördag så åkte vi till några kompisar som vi inte har träffat på ett tag, vi såg hockeyn och sedan melodifestivalen samtidigt som vi drack och pratade en massa. Sedan gick vi ut och jag måste säga att det var roligt fastän jag tycker det var roligare innan vi gick ut. Tack till er som var med, det var väldigt roligt.

Imorgon ska vi följa med mina föräldrar till ikea så vi sitter och planerar lite vad som ska inhandlas, det ska bli så roligt. Har längtat länge.

Är det bara jag som känner att veckorna går fort, känns bara som det är måndag och söndag hela tiden.

Hoppas ni haft en trevlig helg.

Härlig kväll

Här är vår underbara katt Sigge



Sitter och lyssnar på väldigt bra och lugn musik och bara njuter med vår katt Sigge i knäet. Några av låtarna jag lyssnar på är:

  • The OC soundtrack - Jem - Maybe I´m Amazed ( From the O.C.)
  • Shrek - Dana Glover - It Is You ( I Have Loved )
  • The Cranberries - Joe
  • Jeff Buckley - Hallelujah
Har annars lite nya idéer om vad jag skulle vilja sy men har inte något tyg idag så kan inte börja rita och klippa ut ännu. Blir troligen att köpa lite tyg imorgon. Sen ska jag kanske sy en jumpsuit som jag ska ha med till Thailand då jag och Frida ska dit :) Längtar sååå!


Trött

En bild från tidigare i vinter som Emil var ute och tog



Ojoj vad trött jag är nu, somnar tidigt på kvällarna och måste stiga upp tidigt på morgonen. Det är mycket att göra men det är samtidigt väldigt roligt.

Jag har min sista dag på röntgen imorgon och det känns tråkigt men skönt också. Jag har tyckt att de har varit jobbigt att vara där för att man lider med patienterna, men på något sätt så tycker jag i alla fall att det är spännande så nu kommer en tid då jag ska fundera över om jag ska söka in på utbildningen eller inte.

Jag måste även skriva en kommentar om Mårtens inlägg, jag gillade de skarpt haha, du är rolig du :P

Väldigt mycket att göra just nu


Efter de kalla dagarna har vi fått fina froststjärnor på fönstret i köket



Tänkte uppdatera er om vad jag riktigt gjort dom senaste dagarna eftersom jag inte skrivit något.

Allt bara avlöser varandra just nu. Jag har nämligen börjat praktisera på röntgen i Skellefteå, är ganska spännande men jag lider så mycket med patienterna så tror inte jag skulle passa nå bra om jag skulle jobba där. När jag inte har varit där har jag varit på komvux och läst naturkunskap b för att sedan fara vidare på skoterkurs. Kan säga som så att efter i veckan har jag bara en gång kvar av skoterutbildningen innan jag har förarbeviset och röntgenpraktiken tar slut i veckan. Då är de bara skolan och jobbet kvar, hinner nog med att sitta här och skriva om roligare saker som hänt då:)

Till Hans som tjatat lite tänkte jag bara säga att jag hoppas ni kan ha överseende med att jag har mycket att göra nu men ska försöka bättra mig :)

Bra slut på en bra dag

Min sambo Emil







Min sambo Emil


Jag började jobba klockan 12 och dagen bara rann iväg, jag fick lära mig nya saker och det var riktigt kul. Klockan 19.15 slutade jag och då hämtade min älskling upp mig och bjöd ut mig på middag och sedan på biopremiären av Seven pounds, den var riktigt bra och jag rekomenderar den. Om Emil kan man bara säga en sak -han är helt underbar.

Nu är resan bokad :D

Dagen började super, min storasyster ringde och berättade att vår resa till Thailand är bokad, vi åker den 10 april :D längtar sååå. Är dig evigt tacksam Frida för att du valde att ta med mig när du vann resan.

Ikväll var jag och Emil och hälsade på Ante och Thessan och grattade deras son Theo för att han fyllt 3 år. Han är så söt :D.
Vi fick även tårta och fika vilket var väldigt gott men man kände sig som en propp då vi åkte därifrån. Tack än en gång!

Jag och Thessan hann planera att vi ska ha en filmkväll till veckan och se lite tjejfilmer vilket jag längtar till, blir så långt mellan gångerna då vi ses, det är tråkigt.

Eftersom att jag inte lär hinna med att skriva något nu under helgen så hälsar jag trevlig helg, kommer med uppdatering på söndag eller måndag.

En lång och rolig dag som kan beskrivas som Wei


Idag har varit en lång och rolig dag, började med att jag och min kompis Anna åkte till Piteå för att gå på stan och shoppa, vilket var väldigt trevligt, många saker blev det. Dock blev vi lite besvikna på dollarstore idag, var nästan slut i alla hyllor. Men det var inte nå i jämförelse över hur besvikna vi var på maten vi åt. Vi brukar äta kycklingsalladen med fetaost på Wayns hemma i Skellefteå så då vi såg att Wayns även fanns i Piteå så tänkte vi att det skulle få bli den goda salladen. Men när Anna beställer sin sallad så får hon en färdiggjord som ligger i plastlåda så jag ändrade mig snabbt och tog en toast istället. Jag smakade av Annas mat och måste då säga att kycklingen var gummilik och såsen till smakade fisksås.
Usch så besvikna vi blev
.

Jag hann bara vara hemma i 40 minuter innan det var dax att åka på skoterteori, var väl inte någon hitt att sitta där när man var helt slut efter dagen men tur att det bara är 3 gånger till innan jag har mitt skoterförarbevis : D

Välkommen till min nya blogg!

En blomma till alla er som tittar in.

Nu har jag tagit mig i kragen och startat upp en blogg, det är många som frågat mig om jag haft någon blogg så tänkte pröva på och se om det är något för mig. Jag hoppas att ni ska kunna följa min blogg med intresse men tror att ni behöver ha tålamod innan jag lär mig hur saker och ting fungerar.

RSS 2.0